Маю задачу розробити інструмент для надання полям форми статусу "обов'язковий" для учасників певних ролей. Іншими словами, треба створити інструмент, який на формі присвоював би атрибуту обов'язковості для визначених полів значення true.
Сам по собі інструмент передбачає певний ступінь універсальності, тому я спробував продумати можливість керування не тільки атрибутом обов'язковості.
Приблизно склав собі архітектуру даних:
[RulesSchema] - правила для схем, фіксують схеми (на основі BaseEditPage), для яких встановлюються правила
[RulesRoleInSchema] - ролі, долучені до правила схеми
[RulesOperatedFields] - керовані поля схеми
[RulesAttribute] - атрибути, для яких мають виконуватись дії правил (присвоєння значень)
І спостеріг наявність у списку таблиць наступні:
[Attribute] - Признак
[AttributeValue] - Значение признака
[AttributeReferenceSchema] - Схема для признака
Структура таблиць дає можливість зберігати значення різних типів атрибутів по схемах.
Я якраз збирався сам щось подібне створювати для своєї задачі.
Отже, зараз потрібно визначитися, що це за таблиці і чи можна ними скористатися для своїх цілей.
Нравится
Игорь, эти таблицы есть в каждой базе, они пустые. Возможно, они действительно являются рудиментом от ранних версий системы и не используются. Или всё же для чего-то нужны.
Я бы не стал рисковать и для своих целей создал свои таблицы. Тем более, если захотите распространить свой инструмент на другие базы, а там эти таблицы таки удалят или воспользуются иначе.